Menu

Kontaktinfo

Sundfodterapi
Algade 28F
4000 Roskilde
Tlf. 6014 0959

Klip dine tånegle rigtigt

Forkert klipning af tånegle kan forsage smerte og irritation

af | jan 24, 2024 | Pleje

Sådan klipper du dine tånegle

Forkert klipning af tånegle kan forsage smerte og irritation

Vores fødder er vigtige for vores trivsel og mobilitet og velvære, men vi er ofte ikke særlig gode til at passe på dem Mange oplever problemer med fødderne, og en af de hyppigste årsager til fodproblemer er forkert klipning af tåneglene. Det lyder nemt, men det er det ikke, og hvis du gør det forkert, kan det have smertefulde konsekvenser.

Korrekt negleklipning

En tånegl skal klippes lige over, og det er vigtigt at neglen ikke klippes for tæt på huden.
Mange klipper dog neglen i en bue, så neglen bliver for kort ude i siden af tåen. Dette kan forsage at neglen gror ind i huden hvilket resulterer i smerter og irritation. Det er som oftest storetåen, der er mest udsat, men i princippet kan alle tåneglene blive ramt.

Har du klippet en negl forkert og den er begyndt at vokse ind i huden, kan du opleve symptomer som hævelse, betændelse og infektion. I så fald vil du sandsynligvis også opleve problemer med at have sko på.

Behandling af nedgroet negl

Får man en nedgroet negl, er det vigtigt at man tager det alvorligt og søger hjælp hos en statsautoriseret fodterapeut. Bliver din negl ikke behandlet rigtig, kan en negleresektion i sidste ende blive nødvendigt. (kirurgisk indgreb)

Når du kommer til mig med en nedgroet negl, som kan være betændt på grund af neglestumper i neglefalsen, fjerne jeg skånsomt de neglehjørner der er skyld i irritationen og infektionen. Efterfølgende vurderer jeg, om der er behov for en neglebøjle til at rette neglen op, så den ikke gror videre ind i huden. Under behandlingen vil jeg vil vejlede dig omkring din daglige pleje af fødder og tånegle, så du undgår at problemet kommer igen.

Skal du have en bøjle på din tånegl, fordi den vokser skævt, kan jeg hjælpe dig. Bøjlen skal checkes regelmæssigt og justeres, i takt med at din negl vokser ud igen. Du kan se mine behandlingspriser her

Sådan klipper du dine tånegle rigtigt.

Det er vigtigt at du klipper dine tånegle rigtigt, hvis du vil undgå smertefulde indgroede tånegle.Følg disse seks trin når du skal klippe dine tånegle.

Vælg den rigtige negleklipper eller neglesaks til opgaven

Sørg for at bruge en god negleklipper eller neglesaks til tånegle. Undgå at bruge almindelig saks eller andre instrumenter der ikke er specielt designet til at klippe negle. Da dine tånegle er bredere og tykkere, kræver de en større negleklipper end den du bruger til dine fingernegle. Ved at have to separate negleklippere reducerer du også chancen for at overføre bakterier eller svampe mellem dine fødder og hænder. Sørg for at rengøre dine klipper grundigt mellem hver brug.

Matas har gode negleklippere og negle tange, men du kan finde andre egnede mærker på nettet, bl.a denne fra apoteket.

2. Klip tåneglene hver 6 uge

De fleste folks tånegle vokser omkring 2 millimeter om måneden, så det er passende at klippe dem hver sjette til ottende uge. Hvis du er en meget aktiv person der ofte dyrker sport, vil det sandsynligvis være mere komfortabel, hvis du trimmer tåneglene oftere.

3. Sådan klipper du tåneglen korrekt

For at undgå smertefulde indgroede tånegle skal du klippe dine tånegle lige over. For mange mennesker er dette nemmest at gøre i to snit – den første med klipperne lidt fra siden af ​​neglen for at skabe en lige kant. Andet klip foretages i fortsættelse af første klip hvor du holder den lige linje over tåneglen.

4. Afslut med at slibe hjørner og kanter

Når du har klippet tåneglen færdig med negleklipperen, skal du afslutte behandlingen med at slibe neglens kanter og hjørner forsigtigt med en god neglefil. Negleklipperen kan nemlig efterlade skarpe og lidt ujævne neglekanter. Kanterne kan hænge fast i sokken eller skoen, og resultere i at neglen rives op.

Du kan købe neglefil- og polerer til en billig pris. Du kan finde flere forskellige gode neglefile online, bl.a. denne glas neglefil

Oplever du problemer med en nedgroet negl, skal du ikke vente med at søge hjælp. Klik her og bestil tid til en behandling hos Sundfodterapi. Hvis du oplever smerte og betændelse, så ring til mig for en akut tid. Tlf. 60 14 09 59. Er der gået infektion i din tå, skal du kontakte din læge.

Del dette indhold med en ven