Menu

Kontaktinfo

Sundfodterapi
Algade 28F
4000 Roskilde
Tlf. 6014 0959

Ligtorne

Ligtorne – et ubehageligt bekendskab

Ligtorne er hård hud, der går hele vejen gennem overhud, læderhud og ned i underhuden hvor hornstoffet trykker på nervespidserne. Ligtorne opstår når små hudområder udsættes for større belastning eller friktion. Som konsekvens prøver kroppen at beskytte området mod skade, og der dannes derfor mere hornstof og flere celler, der alle vokser ud mod overfladen. Men da man går på denne overflade og dermed belaster området, bliver hornstoffet trykket sammen til en tyk, hård hornklump der trykkes ind i huden.

Ligtorne opstår typisk på tæer eller underfoden, men der kan også opstå ligtorne mellem tæerne. Da tæerne ligger tæt sammen, opstår der ofte øget varme og fugt. Ligtorne mellem tæerne ligner derfor ikke en sædvanlig ligtorn, men vil ofte være blød og sej i konsistensen med en let hvid kant omkring et mørkere område. Af samme årsag kaldes denne type ligtorn for en “blød ligtorn”.

Hvorfor får man ligtorne?

Årsagen til dannelse ef ligtorne er ofte forkert tilpasset, eller for snævert fodtøj. Ligtorne opstår ikke, fordi du en sjælden gang har de spidse sko på til en fest, men ved vedvarede brug af sko, der sidder forkert eller for stramt på foden. Du kan læse mere om ligtorne på fodterapeuternes website “alt om foden”

Sådan behandles en ligtorn

Er du uheldig og har fået en ligtorn, skal du opsøge en statsautoriseret fodterapeut. Sundfodterapi kan hjælpe dig med at få ligtornen fjernet, så dine fødder får det godt igen. For at modvirke at ligtornen gendannes, kan jeg også hjælpe dig med en aflastning til tåmellemrummet, så trykket fjernes fra det pågældende sted.

Fodterapeut Roskilde

Kontakt mig i dag, hvis du har problemer med en ligtorn. Udover selve behandlingen, vil jeg vejlede dig om dine fødder, så du kan undgå at problemet opstår igen. Du kan bestille tid på tlf. 60 14 09 59.

Har du brug for fodpleje eller fodbehandling i Roskilde, vil jeg rigtig gerne hjælpe dig. Sundfodterapi som er Statsautoriseret fodklinik, ligger på Algade 28F, 4000 Roskilde

Har du brug for hjælp til dine fødder?

Del dette indhold med en ven